ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Δράση" - Πρόσκληση σε εκδήλωση


Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη πόλη, συνεχίζοντας τη συζήτηση για το πώς και το γιατί της κρίσης, σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 8.00μμ στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ, Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια), με θέμα ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. Γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά; Τι μας διαφεύγει πίσω από τις προφανείς εξηγήσεις; Αναζήτηση των προϋποθέσεων μιας πορείας αναστροφής.
Εισηγητές: Απόστολος Αποστολόπουλος δημοσιογράφος, συγγραφέας, Νίκος Ξυδάκης αρχισυντάκτης «Καθημερινής», τεχνοκριτικός, Σπύρος Σακελλαρόπουλος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πειραιώς και Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Πατρών.
Ο Απόστολος Αποστολόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη με μικρασιατική παιδεία από την οικογένειά του. Ακολούθησε τη δουλειά του πατέρα του και του παππού του. Τα χρόνια της δικτατορίας έφυγε στο Παρίσι, όπου και σπούδασε κοινωνιολογία στο -τότε πειραματικό- πανεπιστήμιο της Vincennes. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του ζωή από την εφημερίδα Αυγή, όπου από χρόνια αρθρογραφεί στο κυριακάτικο φύλλο της σε φιλική βάση. Έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Απογευματινή, Αθηναϊκή και σε περιοδικά όπως το Αντί και τα Πολιτικά Θέματα. Συνεργασία είχε, στο ραδιόφωνο, με το σταθμό της Αθήνας 9,84. Από το 1974 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου, έως το 1997, παρουσίαζε το Δελτίο Ειδήσεων καθώς και πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Η Δύση των φαντασμάτων και η Μέσα Ελλάδα» (Ίνδικτος, 1998), «Κόσσοβο, ο πλανητικός πόλεμος» (Λιβάνης 1999), «Η παγκοσμιοποίηση, η τρομοκρατία και ο παστουρμάς» (Λιβάνης, 2001), «Η Τουρκία στην Ευρώπη – Το ελληνικό χαρακίρι» (Ρεσάλτο, 2006).
Ο Νίκος Γ. Ξυδάκης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στον Πειραιά και την Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να ολοκληρώσει. Πήρε πτυχίο από την οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2004). Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1987. Από το 1992 ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες, κάνοντας ρεπορτάζ και κριτική, κυρίως στην εφημερίδα "Καθημερινή" (από το 1995). Το 1999 ανέλαβε προϊστάμενος πολιτιστικών της κυριακάτικης έκδοσης και από το Δεκέμβριο του 2003 αρχισυντάκτης της "Καθημερινής". Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες, ως συντάκτης, κριτικός βιβλίου και εικαστικών, σύμβουλος έκδοσης, αρχισυντάκτης και εκδότης. Κείμενα του και διαλέξεις έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων. Είναι μέλος της AICA-Hellas (Εταιρεία Ελλήνων Τεχνοκριτών) και, για το διάστημα 2002-2005, εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Εταιρείας. Έχει επιμεληθεί τις εκθέσεις: "All Fashioned: Ζωγραφική στην Ελλάδα, σήμερα" (ομαδική), Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Λάρισα, και Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Μάιος - Ιούνιος 2002, και "Αναφορά στον Γύζη" (ομαδική), Το Σπίτι των Εκθέσεων, Τήνος, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2004. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1989) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris VII (DEA στην πολιτική κοινωνιολογία, 1992, και Ph. D. στην Πολιτική Κοινωνιολογία, 1995). Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο "Κράτος και Πολιτική Θεωρία". Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Τα αίτια του απριλιανού πραξικοπήματος 1949-1967: Το κοινωνικό πλαίσιο της πορείας προς τη δικτατορία", (Λιβάνης, 1998), καθώς και πολλών μελετών και άρθρων. Την περίοδο 1999-2000, με υποτροφία του ΙΚΥ, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα το μετασχηματισμό του Κράτους στην περίοδο της "παγκοσμιοποίησης" της οικονομίας. Από το Φεβρουάριο του 2001 έως το 2004 δίδασκε μαθήματα κοινωνιολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ από το 2003 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2005 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: