ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Καθαρισμός Άλσους Θεόκλητου


«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού»
Μια δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, διοργανώνει εθελοντική δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς που προάγει το σεβασμό στη φύση και αναδεικνύει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το Σ.Ε.Π. καλεί τους πολίτες των δήμων της Αττικής να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης περιαστικών δασών, αλσυλλίων και πάρκων με στόχο την πρόληψη και προστασία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.
Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις της εποχής, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου 2010:
Η δράση θα λάβει χώρα σε 18 Δήμους της Αττικής και θα υλοποιηθεί από μέλη και εθελοντές της Προσκοπικής Κίνησης και από πολίτες / κατοίκους των συνεργαζόμενων δήμων.
Συγκεκριμένα στα Βριλήσσια, η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου, στο Άλσος Θεοκλήτου την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010.
Σημείο συνάντησης: Πυροφυλάκιο Δήμου Βριλησσίων (Σολωμού και Παπαφλέσσα) στα Άνω Βριλήσσια.
Ώρα: 09:30 π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: