ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

9η Γιορτή Εθελοντισμού


Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, 10:00 με 22:00 ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την 9η γιορτή εθελοντισμού με σύνθημα « ανά τιμήστε τον εθελοντισμό » !!!

«Ανατιμήστε τον Εθελοντισμό!»
Με θετική αντίδραση σε όσα μας ταλαιπωρούν, 60 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 9η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 5 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανισμών, σε ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από τον σταθμό του τρένου. Θέατρο δρόμου, μουσικά δρώμενα, χοροί και δια δραστικά παιχνίδια θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού, η οποία θα κλείσει με τη συναυλία των Magic de Spell! Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, AEGEE - Πειραιάς, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Μake-A-Wish® (Κάνε-Μια-ΕυχήSM Ελλάδος), Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, Αγκαλιάζω, ΜΚΟ Αλληλεγγύη, είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.
Πηγή: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=122708267763800&index=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: