ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Αποκριάτικο Πρόγραμμα – Βιωματικό Εργαστήριο


Στα πλαίσια της γιορτής της αποκριάς, σας προτείνουμε μια εκδήλωση για τα παιδιά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ., στο χώρο του σχολείου μας από τη θεατρική ομάδα του “ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ”.
Περιλαμβάνει τρία στάδια:
Α) «ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑ» (παρουσίαση με ηλεκτρονικά μέσα)
Μια ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη παρουσίαση για την ιστορία του εθίμου της αποκριάς από την αρχαιότητα έως σήμερα και το ρόλο της μάσκας. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν μάσκες από όλο τον κόσμο και παρόμοια έθιμα με αυτό της αποκριάς.
Β) «Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» (δραματοποιημένο παραμύθι)
Μέσα από τη διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, τα παιδιά θα διασκεδάσουν μπαίνοντας στο κλίμα της Αποκριάς, με ένα αποκριάτικο παραμύθι με πολλή μουσική.
Γ) «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΑΣΚΑΣ» (καλλιτεχνικό εργαστήρι)
Το κάθε παιδί θα εμπνευστεί και θα δημιουργήσει τη δική του διακοσμητική μάσκα από γύψο, χρησιμοποιώντας υλικά όπως χρυσόσκονη, φτερά, γκοφρέ χαρτιά κ.α.

Τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ για κάθε παιδί (ελεύθερη είσοδος για γονείς)

Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά

Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, παραδίδοντας το ανάλογο ποσό, στην κα Αγγελική, ώστε να προγραμματίσουμε την παράσταση.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: