ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις - 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων


Αγαπητοί γονείς,
Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας πλούσιος σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου και η δική σας συμμετοχή θα μας έδινε μεγάλη χαρά και στήριξη για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Κισσάβου, θα κάνουμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με τραγούδια, μο-υσική, χορούς και σκετς που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει οι μαθητές μας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “bazaar” που διοργανώνει το σχολείο σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων. Ελάτε να μπούμε παρέα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά μας, να δούμε προπαντός τι μπορούν να κάνουν έξω από το αυστηρό σχολικό πρόγραμμα, στον ελάχιστο χρόνο των διαλειμμάτων και να θαυμάσουμε ένα μικρό δείγμα των πολλών και ποικίλων δυνατοτήτων τους. Θα υπάρχει μια συμβολική είσοδος τριών ευρώ, για όσους γονείς μπορούν να συνεισφέρουν.Τα χρήματα αυτά μαζί με όσα χρήματα συγκεντρωθούν από το bazaar που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα τα διατεθέσει ο σύλ-λογος γονέων για φιλανθρωπικό σκοπό και για ανάγκες του σχολείου.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα γίνει ομιλία από τη Διευθύν-τρια του σχολείου με θέμα «Οι βαθμοί μας: Το νόημα και η αξιοποίηση τους για τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές». Η ομιλία και η συζήτηση που θα ακολου-θήσει ευελπιστεί να θέσει γόνιμους προβληματισμούς για τη δημιουργική οπτική της βαθμολογίας των μαθητών που θα δοθούν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 12.30-2.30
Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου) μετά τις 2.00μ.μ., καθώς και το, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. θα λειτουργήσει στο σχολείο “bazaar” στο οποίο μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε στολίδια φτιαγμένα από τα παιδιά μας, γλυκίσματα, λιχουδιές και αντικείμενα που έχουν προσφέρει οι γονείς. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μουσική και πάνω από όλα με τη συμμετοχή των παιδιών.
Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές θα δώσει νόημα σε ότι με κόπο έχουν ετοιμάσει τα παιδιά, και στην προσπάθεια όλων μας το σχολείο να γίνει κύτταρο δημιουργίας, να συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και να συνδεθεί δημιουργικά με την κοινωνία και τη ζωή.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στις 13 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα πάνε πολιτιστικό περίπατο στους εξής προοορισμούς:
Η Α΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Βορρέ (ξενάγηση στην πινακοθήκη του Μου-σείου), η Β΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Λαίκής Τέχνης (εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άνθρωποι και εργαλεία») και η Γ΄ Γυμνασίου στη Βουλή.
Στις 16 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα ενημερωθούν την τελευταία ώρα του σχολι-κού τους προγράμματος για το έργο της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».
Τέλος, στις 12 Δεκαμβρίου τα παιδιά του Α2 μόνο θα επισκεφθούν για δυο ώρες το κανάλι MTV, στο οποίο θα παρακολουθήσουν τον τρόπο οργάνωσης, διοί-κησης και λειτουργίας του καναλιού καθώς και τη δημιουργία μιας μουσικής παραγωγής. Η επίσκεψη αυτή είναι το βραβείο των μαθητών του συγκεκριμένου τμήματος στο διαγωνισμό του σχολείου για την ανάδειξη της καλύτερα διακοσμημένης, καθαρής και φροντισμένης τάξης.

Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις του σχολείου μας, ευχόμενοι η καινούρια σχολική χρονιά να είναι το ίδιο πλούσια και δημιουργική για το σχολείο μας
Με εκτίμηση
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: