ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσκληση σε σύσκεψη για τα θέματα της εκπαίδευσης στο Δήμο μας


Αξιότιμοι,
Εκ μέρους της κίνησης δημοτών «Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές του συνόλου των μελών μας, για Υγεία – Δημιουργία και Επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Δυστυχώς όμως η σχολική αυτή χρονιά, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από το 1946 δεν υπάρχουν βιβλία για να διανεμηθούν στους μαθητές προκειμένου να μελετούν αλλά και να ασκείται σε παιδαγωγικό πλαίσιο το εκπαιδευτικό έργο. Το θέμα αυτό είναι απαράδεκτο και η κίνηση μας το κατήγγειλε και το καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή.
Όμως δυστυχώς και πάλι, το μεγάλο αυτό γενικό πρόβλημα συνοδεύεται σε τοπικό επίπεδο από άλλα μικρότερα προβλήματα και παραλείψεις που συνδυαστικά επιτείνουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων του δήμου μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την υποχρηματοδότηση και τα χρέη των σχολικών επιτροπών, τη μη επέκταση του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου παρά την ένταξη και έγκρισή του έργου στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βριλησσίων για το 2011,η εκκρεμότητα για άλλη μία χρονιά με το 3ο Λύκειο, η μικρή και άνιση στελέχωση σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου, με ότι πρόβλημα συνεπάγεται στη λειτουργία του, η απαράδεκτη καθυστέρηση στα έργα συντήρησης και επισκευής των κτιρίων κ.α..
Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε τόσο από τη συνεργασία μας με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και από τις προσωπικές μας συναντήσεις με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων.
Η κίνηση δημοτών «Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας» έχει έμπρακτα αποδείξει ότι τα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης στο Δήμο μας, όχι μόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της, αλλά και ότι δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής ή άλλης αντιπαράθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε άλλοθι σε λαθεμένες πολιτικές, δράσεις και αποφάσεις σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι βιώνουμε, η επιτυχία στο έργο σας, εξαρτάται σημαντικά από την οργανωμένη δράση όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οργάνων του Δήμου μας. Επιδίωξή μας είναι μέσα από ένα σταθερό και συγκροτημένο πλαίσιο συνεργασίας, η υλοποίηση δράσεων με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της παιδείας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στο Δήμο μας.
Για αυτό σας καλούμε σε μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση εργασίας – σύσκεψη για τα θέματα της εκπαίδευσης στο Δήμο μας την Πέμπτη 29/9 στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης ( πρώην ΤΥΠΕΤ ) στις 19.00.
Τα θέματα της συνάντησης είναι ΌΛΑ τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία και τους μαθητές του Δήμου μας καθώς και ότι άλλο σχετικό θέμα προταθεί από εσάς.
Προκειμένου να οργανώσουμε τη συνάντησή μας αυτή σας παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε για τη συμμετοχή σας, είτε στο τηλέφωνο 6936605744, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dimos-dimiourgias.gr, μέχρι την Τρίτη 27/9.
Τέλος για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι με επιστολή μας έχουμε ήδη ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο την έκτακτη σύγκλιση των σχολικών επιτροπών και την αίτηση του από το Υπουργείο Παιδείας έκτακτης χρηματοδότησής τους.
Σε αναμονή της θετικής σας απάντησης παραμένουμε στη διάθεσή σας.
ΚΑΛΗ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ για όλους!

Για την κίνηση δημοτών «Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας»
Με εκτίμηση
Ξένος Μανιατογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: