ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Όλοι μαζί ποτίζουμε την Κυριακή σε Κοκκιναρά και στο όρος Αιγάλεω


Από το χειμώνα του 2009 μέχρι την άνοιξη του 2010, φυτέψαμε χιλιάδες δένδρα στην περιοχή του Κοκκιναρά στην Πεντέλη και στο όρος Αιγάλεω πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού.
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς, στις εκστρατείες δενδροφύτευσης, που έγιναν περίπου... Κυριακάτικη συνήθεια. Πήγαμε στα βουνά, πήραμε φτυάρια και την καλή μας διάθεση και δώσαμε ανάσα αισιοδοξίας στα πολύπαθα βουνά.
Τα δένδρα τώρα έχουν ανάγκη από πότισμα και συντήρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες για πότισμα σε Κοκκιναρά και όρος Αιγάλεω στις 9 το πρωί.
Όλοι μαζί μπορούμε να ποτίσουμε χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη στην περιοχή του Κοκκιναρά και στο όρος Αιγάλεω πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού. Ποτίζουμε για να μη σβήσει η ελπίδα για ένα καλύτερο περιβάλλον, για να κρατηθούν στη ζωή τα δέντρα που εμείς φυτέψαμε.
- Στο πότισμα του Κοκκιναρά θα λάβουν μέρος εθελοντικές ομάδες από τους δήμους Πεντέλης, Διονύσου, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Νέας Πεντέλης και Χαλανδρίου. Επίσης θα έχουμε βοήθεια από υδροφόρες της νομαρχίας Αθηνών, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΣΠΑΠ (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού).
- Στο πότισμα πάνω από το Κοιμητήριο του Σχιστού, θα λάβουν μέρος εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας Πειραιά και φορείς από τους δήμους Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Νίκαιας.
Στο χώρο της δεντροφύτευσης πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού εγκαταστάθηκε μεγάλη δεξαμενή 24 κυβικών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρασφάλεια αλλά και για το πότισμα, προσφορά της εταιρείας Capital Ship.
• Κοκκιναράς - Πεντέλη - Σημεία συνάντησης: Τέρμα οδού Τενέδου για όσους έρχονται από Νέα Πεντέλη και τέρμα οδού Ξενίας για όσους έρχονται από Κηφισιά. (Δείτε το χάρτη)
• Όρος Αιγάλεω – Σημείο συνάντησης: Είσοδος νεκροταφείου Σχιστού στη λεωφόρο Σχιστού. (Δείτε το χάρτη)
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Δημήτρη Στεργίου για το πότισμα στον Κοκκιναρά θα χρησιμοποιηθούν 2 εκατομμύρια νερού.
Ο κ. Στεργίου απευθύνει κάλεσμα στους επαγγελματίες με υδροφόρα οχήματα να βοηθήσουν στη μεταφορά νερού από τα πηγάδια του δήμου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου δήμων Αθηνών-Πειραιώς, Γρηγόρης Μπουρδομιχάλης, δήλωσε ότι πάνω από 90% των δέντρων που φυτεύτηκαν το Φεβρουάριο έχει επιβιώσει χάρη στη συνεχή φροντίδα.
Γι' αυτό πρωί-πρωί, με τη δροσιά, πριν την παραλία, πηγαίνουμε ξανά στο βουνό. Εκστρατεία για γερά ποτιστήρια και... επίμονους κηπουρούς!
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: