ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Golfland; Ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού



Η Δράση για μια Άλλη Πόλη σας προσκαλεί το Σάββατο 2 Ιούνη, στις 8.00μμ, στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) για να παρακουλουθήσεται το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού.

«Golfland»

Ο τίτλος παραπέμπει στη δημιουργία των θέρετρων γκολφ και εξετάζει το θέμα Τουριστική Ανάπτυξη και Γκολφ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξετάζει τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουρισμού μέσα από ποικίλες επενδυτικές προσπάθειες δημιουργίας γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, τις αντιδράσεις πολιτών και (οικολογικών και άλλων) οργανώσεων, τις θέσεις των επιστημόνων αλλά και τις προθέσεις της πολιτείας. Τα συγκροτήματα γκολφ παρουσιάζονται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από μια πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική προσέγγιση.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Θα εισηγηθεί ο Ηλίας Γιαννίρης, τ. Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενεργός πολίτης σε θέματα περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: