ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Κινητοποίηση για την υποβάθμιση του άλσους της Ναυτικής Βάσης
Αγαπητοί φίλοι,

Η «Δράση», σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της πρώην Ναυτικής Βάσης, (και άλλες παρατάξεις έχουν αναφερθεί σχετικά), διοργανώνει,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ, στις 11.00 το πρωί, μπροστά στην πύλη της οδού Καλλιανίου, ΚΑΤΑ της συνεχιζόμενης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του άλσους της πρώην ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Υπενθυμίζουμε, ότι πέραν του διαμορφωμένου τμήματος της Ναυτικής Βάσης, (Πάρκο Μ. Κάλλας), παραμένει περιφραγμένη μια δασική έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, που συστηματικά καταστρέφεται με ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου, ως χώρος εναπόθεσης μπαζών από τα δημοτικά έργα.

Τα σημάδια της υποβάθμισης είναι πλέον εμφανή: Κορμοί δέντρων πληγωμένοι από σκαπτικά μηχανήματα, ρίζες και δέντρα σκεπασμένα από τσιμέντα, πλήρης καταστροφή της χαμηλής βλάστησης από τις συνεχείς επιχωματώσεις (και της άλλοτε υπάρχουσας πανίδας), εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, ασφαλτικά υλικά, πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών, σταθμευμένα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, το παλιό εργοτάξιο της ΔΕΗ, όλα συνθέτουν μια εικόνα μετάλλαξης του άλλοτε παρθένου άλσους, σε χώρο προορισμένο για κάθε είδους επιβαρυντική χρήση.

Η καταστροφή αυτή πρέπει να σταματήσει. Οι εργολάβοι και η Δημοτική Αρχή των Βριλησσίων να βρουν άλλο χώρο για τις εργασίες τους. Η έκταση να καθαρισθεί και να απομακρυνθεί κάθε δραστηριότητα που δεν συνάδει με το χαρακτήρα του άλσους.

Να δρομολογηθεί άμεσα μελέτη διαμόρφωσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, (διαμόρφωση μονοπατιών, χώρων περιπάτου, παιχνιδιού, εμπλουτισμός της βλάστησης, αντιπυρική προστασία, φωτισμός, φύλαξη κλπ), ώστε με λίγες δαπάνες, το άλσος να αποδοθεί στους δημότες.
Να συζητηθεί, (λαϊκές συνελεύσεις), στο πλαίσιο και του νέου Γ.Π.Σ, το ζήτημα των χρήσεων ολόκληρης της έκτασης, που απαξιώνεται.

Παλιότερα, 5 στρέμματα δόθηκαν παρανόμως στη Δ.Ε.Η.. Στη συνέχεια, δαπανήθηκαν σημαντικοί πόροι για να κατασκευαστεί το υπάρχον διαμορφωμένο τμήμα, που κιʼ αυτό, αφιλόξενο πλέον, έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του. Καταστραμμένες εγκαταστάσεις, έλλειψη συντήρησης, (βλ. «λίμνη»!), απουσία ταυτότητας και φυσιογνωμίας συμβατής με το δασικό χαρακτήρα του άλσους. Ως εδώ! Σε μια εποχή δραματικής έλλειψης δημόσιων πόρων και γης, είναι αδιανόητο να καταστρέφεται αδιαμαρτύρητα ο μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος των Βριλησσίων, γιʼ αυτό,

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση της Κυριακής, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, κυρίως όμως της δημοτικής αρχής, για να σταματήσει επιτέλους η καταστροφή του άλσους της Ναυτικής Βάσης.

• Η οδός Καλλιανίου, είναι ο παράπλευρος δρόμος της Ναυτικής Βάσης, παράλληλη της Λ. Αναπαύσεως και κάθετος στη Λ. Πεντέλης.
• Παρακαλούμε για τη διακίνηση του mail / ενημέρωση, σε φίλους και γνωστούς για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης.

ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ»

http://www.drasivrilissia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: