ΔΩΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η λέξη Εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Πιστεύω πως όλοι έχομε μέσα μας έναν εθελοντή σε ύπνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάποια στιγμή της ζωής του αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δυνατό να περιμένει τα πάντα από το κράτος, και αποφασίζει να δράσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι γίνεται εθελοντής.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδηλωση: «Περιβάλλον & Κοινωνία Πολιτών, εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011»

Ο κρατικός Οργανισμός ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ έλαβε την πρωτοβουλία διεξαγωγής
ειδικής εσπερίδας με θέμα: «Περιβάλλον & Κοινωνία Πολιτών, εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011», με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και εκπροσώπων από το χώρο: των ΟΤΑ, των Δικτύων των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών που ασχολούνται και ευαισθητοποιούν τους πολίτες στα ζητήματα Περιβάλλοντος και άλλων
Οργανώσεων και φορέων του Εθελοντισμού και της Κοινωνίας Πολιτών, προκειμένου θα τεθούν κυρίως τα ζητήματα, που αφορούν στις συνεργασίες, συνέργιες και καλές πρακτικές, μεταξύ ΟΤΑ και Κοινωνίας Πολιτών.

Η ΜΚΟ ΙΛΙΣΟΣ συμμετέχει ενεργά μέσω του δικτύου ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ το οποίο έχει συγκροτήσει με άλλες ΜΚΟ και στο οποίο προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΜΚΟ ΙΛΙΣΟΣ Γεώργιος Καστάνης, ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης αυτής με θέμα "Ελληνικές ΜΚΟ και συμμετοχική Δημοκρατία"

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Λευκαδίτη», Πτολεμαίων 1, στην Αθήνα, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα προσέλευσης 17.00, και συνδιοργανώνεται από το ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ και την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Αθηνών, στο πλαίσιο των εορτασμών της εκατονταετηρίδας από την ίδρυσή τους.

Θα ήμασταν ιδιαιτέρως ευτυχείς εάν παρευρεθείτε στη συνάντηση, καθώς θα κατατεθούν απόψεις και προτάσεις για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των σχέσεων, των δυνατοτήτων και των ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ και των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών και με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, για τις ανάγκες του οποίου ο Oργανισμός θα καταθέσει πρότασή του.

Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: